Soudal 4.0 gaat digitaal met BIM
BIM-contentbibliotheek van Soudal productgamma

Met behulp van de Soudal BIM Application Suite - powered by ThorbiQ gaat Soudal digitaal met BIM (Building Information Modelling) om extra waarde te leveren voor iedere stakeholder in het bouwproces. Via de Soudal Suite zijn enkele applicaties ter beschikking gesteld, met name de Preframe System Selector en Sealing System Selector, van waar in enkele eenvoudige stappen het volledige productgamma inzake vensterinstallatie en de afdichting ervan kan worden geraadpleegd aan de hand van slimme filtering.

Bezoek onze BIM Application Suite

Naast het bekijken van allerlei productspecifieke informatie, zoals 2D en 3D afbeeldingen, brochures, technische fiches, bestek, certificaten, enz..., is er de optie om de Soudal-producten als BIM-content te downloaden, laden en/of laden & plaatsen in een Revit-model. Bovendien voorziet Soudal eveneens in heel wat slimme tools om de bouwactor (architect, dealer,…) een volledig geïntegreerde ervaring van zijn BIM-contentbibliotheek voor Revit te bieden aan de hand van de Soudal Revit-plugin.

Wat is BIM?

info

BIM staat voor Building Information Modelling, een intelligent modelgebaseerd proces dat in toenemende mate wordt gebruikt in de bouwsector. Het biedt duidelijke inzichten om architectuur-, engineering- en bouwprofessionals te helpen bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen en infrastructuren. Het is het enige digitale proces dat alle aspecten van een bouwproject samenbrengt en zo samenwerking aanmoedigt en tot doel heeft problemen tijdens de bouw te verminderen én tijd & geld te besparen. BIM is dus géén doel op zich, maar een efficiënte en collaboratieve werkmethode die het engagement van alle actoren vergt- m.a.w. BIM zorgt voor een geïntegreerde aanpak van ontwerp tot uitvoering.

Soudal BIM-bibliotheek en ribbon


info

BIM, het komt tegenwoordig overal voor! Of het nu architecten, aannemers of ingenieurs zijn, steeds meer bouwprofessionals schakelen over naar de BIM-methode. Soudal is veel meer dan voegkitten, PU-schuimen en lijmen, met onze systeemoplossingen voor de installatie en luchtdichte afdichting van buitenschrijnwerk bijvoorbeeld kunnen wij een meerwaarde bieden aan elk BIM-project. Vanaf nu kunnen BIM-gebruikers gratis Soudal-producten downloaden van onze BIM Application Suite. Soudal wil op die manier bijdragen aan het vereenvoudigen van de werkprocessen van architecten en andere spelers in de bouwcyclus. Daartoe maakt het alle productspecificaties direct beschikbaar in één enkele digitale omgeving. Deze omgeving functioneert als een allesomvattende database die alle relevante productdetails bevat, zoals 2D en 3D

afbeeldingen, brochures, technische fiches, bestek, certificaten en een verwijzing naar de productpagina op de Soudal-website. Doordat de informatie in deze database volledig in eigen beheer is, garanderen wij dat de informatie steeds up to date is. U kunt dit eenvoudig downloaden vanuit de Suite.

Met de toetreding tot BIM, wil Soudal bijdragen aan efficiëntere en duurzamere bouwprojecten!

Bezoek onze BIM Application Suite

Tutorials - Soudal BIM Application Suite

Ga aan de slag met onze Soudal BIM Application Suite en ontdek de basis hieronder:

1. Ga naar het Soudal BIM-platform

Deze tutorial toont de verschillende manieren om het Soudal BIM platform te bezoeken en hoe eenvoudig tussen de Preframe en Sealing Selector kan geswitcht worden.

BIM.SOUDAL.COM

terug naar boven


2. Selecteer een SoudaFrame prekader en laadt dit in het BIM-model

Na het volgen van deze tutorial kan je zelf aan de slag met onze Preframe System Selector. De tutorial toont de handige filterfunctie, welke helpt het gepaste frame te selecteren. Daarnaast toont de video ook hoe een preframe als apart object in een BIM-model geïmporteerd en geplaatst kan worden.

terug naar boven


3. Hoe een afdichting toevoegen aan het SoudaFrame?

Voor de installatie van buitenschrijnwerk is de afdichting net zo belangrijk als het raam zelf. Deze tutorial neemt je mee door de verschillende stappen voor de selectie van de meest gepaste afdichting en toont hoe de geselecteerde combinatie kan toegevoegd worden aan het BIM-model.

terug naar boven


4. Hoe het detailniveau (Level of detail) van SoudaFrame in een BIM-model aanpassen?

Eén van de voordelen van de Soudal BIM suite is dat het detailniveau van een SoudaFrame-object kan aangepast worden, van generiek naar specifiek. Dit is belangrijk voor openbare aanbestedingen, waar de voorschrijver merkonafhankelijk een lastenboek moet opstellen.

terug naar boven


5. Hoe het SoudaFrame prekader en een raam gelijktijdig integreren in een BIM-model?

De SoudaFrame BIM-objecten laten het toe om samen met het plaatsen van het prekader, ook een generiek raam aan het BIM-model toe te voegen. Deze tutorial toont je hoe dit in enkele eenvoudige klikken kan.

terug naar boven


6. Hoe configureer je een raam met de geïntegreerde Window Configurator?

Na de plaatsing van een SoudaFrame prekader met een generiek raam kan dit raam verder gespecifieerd worden volgens de wensen van de bouwheer. Waarna het geconfigureerde raam in het BIM-model geladen wordt. Na toewijzing kan het generiek raam vervangen worden door een merk specifiek.

terug naar boven